DAKONDERHOUD OP EENZAME HOOGTE.

Albitum Care is de beste manier om niet voor onvoorziene zware kosten komen te staan. Gun uw dak een langer leven met onze unieke formule.

Zolang u een stevig dak boven uw hoofd hebt en droog en warm zit, ligt u waarschijnlijk niet wakker van uw dak. Nochtans kunt u die geborgenheid enkel bereiken met de nodige zorg. Ook een dak heeft zo zijn specifieke noden.

De natuurelementen zouden u wel eens minder goed gezind kunnen zijn dan u vermoedt. Verzekeraars dekken geen schade die ontstaan is door gebrekkig onderhoud, de oorzaak van de meeste schadegevallen.

albitum care biedt u de oplossing:

 • Jaarlijks 2 controles of op maat.

 • Preventief onderhoud en ruimen waar nodig.

 • Aanbevelingen voor eventuele structurele werken.

 • Telkens een rapport.

met kennis van zaken

Voor de uitvoering van het onderhoud beschikt Albitum over ervaren technici die de kneepjes van het vak/dak kennen. Gebruik in alle omstandigheden een vakman. Zo kan het onderhoud van uw dak op een veilige manier gebeuren, zonder onaangename gevolgen voor uzelf of uw buren.

We werken met vaste ploegen onder leiding van één persoon (SPOC).  Op die manier kennen we uw gebouw en haar specifieke behoeften vanbinnen en (vooral) vanbuiten, en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

zonder onderhoud?niet verzekerd!

maak nu een afspraak

met albitum care hebt u 24/7 een garantie op een snelle interventie bij infiltraties en stormschade.

wat houdt albitum care in?

Standaard omvat een onderhoudscontract bij Albitum Care twee onderhoudsbeurten per jaar: in de lente en op het einde van het jaar. We stellen echter ook graag, samen met u, een onderhoudsplan op maat voor, aangepast aan uw noden. We reinigen de goten, spuwers en afvoer (bladeren, samengeklonterde stofdelen en ander vuil). We verwijderen mos, plantgroei, vreemde voorwerpen etc. Maar ook herplaatsen we crepines (bladvangers / bolroosters), en zorgen we er indien nodig voor, dat de ballast gecorrigeerd wordt. Daarnaast worden de zichtbare dichtingswerken volledig nagekeken. In de lente wordt ook een preventieve inspectie uitgevoerd. De bouwheer ontvangt telkens een rapport met een samenvatting van de vaststellingen, een aantal aanbevelingen en eventueel ook een suggestie voor het uitvoeren van extra werken die noodzakelijk zijn.

reiniging

 • Verticaal transport en daktoegang.
 • Reinigen van uw goten, spuwers en afvoeren (bladeren, samengeklonterde stofdelen en ander vuil).
 • Het verwijderen van mos, plantengroei, vreemde voorwerpen etc., en schoonvegen.
 • Crepines herplaatsen (bladvangers/bolroosters) en waar nodig het corrigeren van de ballast (bv. grind).

INSPECTIE + reiniging + ONDERHOUD

 • De staat van de waterdichtheid , het daktoebehoren en de dakdetails onderzoeken: dakkoepels, lichtstraten, buis- en kabeldoorgangen, dakrandprofielen, looppaden, bliksemafleiders, muurafdekkappen, wandaansluitprofielen, tapbuizen, hanggoten, hoeken en uitzetvoegen, aansluitingen van (hang)goten, muren, opstanden, afvoerkolken, afvoerbuizen, spuwers, gebeurlijke schutlaag (solins), profielen, voegwerk, enz.
 • Verticaal transport en daktoegang.
 • Vervangen van ontbrekende crepines (bladvangers / bolroosters).
 • Goten, spuwers en afvoeren worden gereinigd (bladeren en ander vuil).